Η διαπερατότητα των προϊόντων εξαρτάται από την διαθερμική  δυνατότητα των αυτών Γνωρίζουμε βέβαια ότι περιορίζεται λόγω της προστατευτικής φύσης της  κερατίνης στιβάδας. Δερματικό φραγμό. Ο Dr.Baumann και ο Dr Henrich γνωρίζουν ότι για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει το προϊόν  όχι μόνο να υποστηρίζει την επιφανειακή στιβάδα του σμήγματος αλλά και ολόκληρη την επιδερμίδα δηλ από την βασική όπου παράγονται τα νέα  κύτταρα.

Η παροχή λοιπόν δραστικών παραγόντων στο δέρμα μέσω λιποσωμάτων έχει δείξει ότι βελτιώνει το δέρμα αποτελεσματικά .Ως  εκ τούτου ο dr.Baumann επέλεξε να χρησιμοποιήσει πολυστρωματικά λιποσώματα δηλ ενισχυτές διαπερατότητας προκειμένου να μεταφέρουν και να παραδώσουν στα κύτταρα και στις μεσοκυττάριες ουσίες  όλα τα θρεπτικά συστατικά,βιταμίνες ,λιπαρά οξέα, ουρία, υαλουρονικό οξύ) .

Ένα μεμονωμένο λιπόσωμα είναι μονοστρωματικό ενώ τα πολυστρωματικά είναι πολλαπλά ,ο Dr .Baumann χρησιμοποιεί 12 στρώματα !και δημιουργούνται ώστε να μιμούνται τα φυσικά φωσφολιπίδια που συνθέτουν τη φυσική κυτταρική μεμβράνη, τις μεσοκυττάριες ουσίες δηλ αποτελούν μέρος του κυτταρικού περιεχομένου. Η λεκιθίνη είναι από τους πιο βασικούς ενισχυτές διαπερατότητας. Είναι δε, το κύριο συστατικό των φωσφολιπιδίων άρα και των μεμβρανών.

Στη δομή πολλαπλών στρωμάτων dr baumann, ένα λιπόσωμα είναι ενθυλακωμένο σε ένα άλλο. Κάθε στρώμα μειώνεται σε μέγεθος για να διασφαλιστεί ότι μπορεί  να διεισδύσει  στην επιδερμίδα μέχρι το βασικό στρώμα. Όσο μικρότερο είναι το λιπόσωμα, τόσο πιο βαθιά είναι η διείσδυση στην επιδερμίδα. Η υδρόφιλη κεφαλή κάθε λιποσώματος προσελκύει  ή περιέχει στοιχεία με βάση το νερό όπως υαλουρονικό οξύ, ουρία, βιταμίνη c βιταμίνη β3 (νιασίνη), οι 2 λιπαρές< ουρές> περιέχουν λιπαρά οξέα. Αυτά τα πολυστρωματικά λιποσώματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά συστατικών πανομοιότυπων και συμβατών με το δέρμα σε ολόκληρη την επιδερμίδα, προκειμένου να υποστηρίξουν την προστασία , την αποκατάσταση των δομών του δέρματος και την υγεία των κυττάρων σε κάθε στρώμα της επιδερμίδας.

 Σημειωση ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα εκτός από αυτά του dr baumann skinident καθώς θα μεταφέρουν επίσης ανεπιθύμητα ή άχρηστα συστατικά στο δέρμα.