Tη δεκαετία του 1980 O DR BAUMANN και ο Ernst W.Henrich άρχισαν να ειδικεύονται σε συνεργασία με ινστιτούτα στα καλλυντικά, μεταξύ άλλων, στη θεραπεία και την εξάλειψη των ρυτίδων, επειδή το υγιές δέρμα είναι σημαντικό για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του. Ο Dr Henrich επίσης ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και ασχολήθηκε με αυτά ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες και του κέντρου αισθητικής αλλά και στη προσωπική περιποίηση στο σπίτι.

   Ως γιατρός έχει προσανατολισθεί με βάση την δερματολογία, στην απολύτως υγιεινή φροντίδα του δέρματος. Έτσι τα κριτήρια του ήταν καθαρά με βάση τις αρχές της δερματολογίας.

   Έτσι το 1988 στη Χαϊδεμβέργη άρχισαν με τον Dr T. Baumann την προσωπική τους έρευνα και δημιούργησαν την εταιρεία ολοκληρώνοντας το 1990 την πρώτη σειρά καλλυντικών.

  Εκ τότε οι σειρές αναπτύσσονται και εξελίσσονται σύμφωνα με τις συνεχείς έρευνες.

   Η πώληση γίνεται μέσω μόνο εξειδικευμένων ινστιτούτων παγκοσμίως διότι μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλισθεί από εμπειρογνώμονα-αισθητικό η ανάλυση του δέρματος, άρα και η σωστή χρήση των καλλυντικών Dr Baumann.
   Κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προϊόντων Dr Baumann είναι η πλήρης απουσία χημικών ή μη φιλικών καλλυντικών συστατικών.

Δηλαδή είναι απαλλαγμένα:

  • Από αρωματικές ουσίες (perfume)
  • Από χρωστικές ουσίες
  • Από συντηρητικά ή (paraben, triclosan)
  • Από πετρελαιοειδή (mineral oils)

 

 

   Είναι λοιπόν δερματολογικά ελεγμένα για την απόλυτη συμβατότητα με το δέρμα αλλά και για την άμεση απορρόφηση και την θετική επίδραση τους. Διότι οι ουσίες που περιέχουν βρίσκονται ενδημικά στο ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου υπάρχει άριστη συμβατότητα, εξασφαλίζοντας έτσι τον αποκλεισμό οποιασδήποτε αλλεργίας.

portrait_henrich
Dr. rer nat. Thomas Baumann                       Dr. med. Ernst W. Henrich  


   Βεβαίως αυτός ήταν ο κύριος σκοπός και το βασικό κριτήριο, εξαρχής των Dr Baumann και Henrich, με το οποίο προσπάθησε να συμμορφώσει παγκοσμίως τα δεοντολογικά κριτήρια αφενός της προστασίας της υγείας του ανθρώπου αφ ετέρου του περιβάλλοντος και κυρίως των ζώων, τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται με τον πλέον βάναυσο τρόπο είτε για δοκιμές, είτε για λήψη ουσιών.
   Το 2003 επιλέγει ως η πρώτη εταιρεία στο κόσμο για την άριστη συμβατότητα της με το δέρμα αλλά και για τη μοναδική καινοτομία της, βάση της οποίας (πολλαπλά λιποσώματα) τα άμεσα αποτελέσματα προκάλεσαν επανάσταση στο χώρο της κοσμητολογίας ειδικά με τη σειρά SkinIdent.

   Αυτή η προσπάθεια, τελικά τους οδήγησε στην οριστική απόφαση να μη χρησιμοποιούν για τα καλλυντικά περιττά υλικά συσκευασίας( κουτί) τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι αντί-περιβαλλοντικό.

    Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει καλλυντικά προϊόντα ''βιονομικά'' δηλαδή φιλικά-συμβατά 100% με το δέρμα χρησιμοποιώντας φιλικές βιταμίνες, φιλικά φυτικά έλαια, φιλικά-ενδημικά δραστικά συστατικά, υψηλής απόδοσης, πολλαπλά λιποσώματα, και υψηλής ποιότητας φυτικές ουσίες.
   Για τον Dr Baumann το καλλυντικό προϊόν πρέπει να ''φροντίζει'' το δέρμα και συντελεί για την βέλτιστη διατήρηση της υγείας του συνεπώς της ομορφιάς του, δηλαδή αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα είδος ''υγειονομικής περίθαλψης''.
   Διότι σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε για ομορφιά εάν δεν αποτελεί προϋπόθεση η συμβατότητα και η υγεία του δέρματος.
   Βεβαίως βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας είναι και η σωστή διατροφή, για την οποία ο Dr Baumann προτείνει χορτοφαγία εφόσον είναι vegan.

   Βασισμένος πάντα στη διεθνή έρευνα, κατά την οποία για την εξαγωγή 1 κιλού κρέατος χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 16 κιλά φυτικής ύλης αλλά και 10000-20000 λίτρα νερού.
   Επίσης ότι στο τρίτο κόσμο το 4/5 των ανθρώπων πεινούν την στιγμή που καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες τροφίμων για την βίαια ανάπτυξη των ζώων στις ανεπτυγμένες χώρες.
   Ωστόσο είναι γενική ομολογία, ότι η μη συχνή λήψη ζωικών πρωτεϊνών συμβάλει ιδιαιτέρως στη διατήρηση της καλής υγείας μέσω της μη πρόσληψης τοξινών.

   Ο Dr Baumann λοιπόν προτίμησε να ασχοληθεί με την έμπρακτη υποστήριξη των ζώων προσφέροντας την συνδρομή του στη οργάνωση ΡΕΤΑ αλλά επίσης δίνοντας υποτροφίες σε νέους οι οποίοι ακολουθούν τη φιλοσοφία του.
   Όλες οι σειρές των καλλυντικών προϊόντων του Dr Baumann καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών(παιδί, έφηβο, γυναίκα) αλλά και τα δυο φύλα. Έτσι με την καθημερινή χρήση των κατάλληλων προϊόντων στο σπίτι έχουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Η συνεχής αύξηση, ζήτηση των καλλυντικών προϊόντων του Dr Baumann αποτελεί μοναδική απόδειξη για την άριστη ποιότητα αυτών, δεδομένου ότι οι έρευνες του Dr

Baumann και Dr Henrich δεν παύουν να προσφέρουν σύγχρονη- υγιεινή απόλυτα ασφαλή καλλυντική κάλυψη.

Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό το γεγονός λοιπόν και να μη μείνετε στην υπόθεση.