Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η βιομηχανία καλλυντικών με στόχο πάντα την “νέα ελπίδα” στην αντιγήρανση, χρησιμοποιεί τις μεταβαλλόμενες τάσεις οι οποίες όμως τελικά, δεν αλλάζουν τις ανάγκες του δέρματος. Τα υπέροχα δοχεία στα οποία έρχονται τα καλλυντικά προϊόντα προσθέτουν έναν υπαινιγμό πολυτέλειας και κομψότητας, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη συμβατότητα ή την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων (κρεμών) που περιέχουν – αυξάνουν μόνο την τιμή του προϊόντος. Το ίδιο μπορούμε να πούμε για τη συσκευασία, η οποία δημιουργεί περιττά βουνά απορριμμάτων, αλλά δεν μπορεί να κάνει το δέρμα πιο όμορφο.

Εμείς ακολουθούμε μια εντελώς διαφορετική πορεία και επικεντρωνόμαστε στα απολύτως απαραίτητα όσον αφορά την περιποίηση ομορφιάς. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να καθοριστούν επιστημονικά αυτά τα αναγκαία κριτήρια για τη φροντίδα του δέρματος με βάση τη δερματολογία, συμβατότητα, αποτελεσματικότητα καθώς και την ηθική δέσμευση για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Ένα βασικό στοιχείο στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι η συμβατότητα, δηλαδή η διαρκής και βιώσιμη συμβατότητα. Όλα τα προϊόντα μπορεί αρχικά να είναι συμβατά, ωστόσο είναι σημαντικό για τους καταναλωτές ένα προϊόν να είναι μόνιμα συμβατό και να μην προκαλεί ευαισθητοποίηση και συνεπώς αλλεργική αντίδραση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να απαλλαγεί το δέρμα από τα χημικά –τοξικά αλλεργιογόνα. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις αλλεργίες, όπως οι δερματολόγοι και οι αλλεργιολόγοι, γνωρίζουν τη συμβατότητα των διαφόρων ουσιών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Μια ματιά σε ένα δερματολογικό εγχειρίδιο μας δείχνει ότι τα συντηρητικά, τα χρώματα και τα αρώματα συγκαταλέγονται στα πιο κοινά αλλεργιογόνα. Το αποτέλεσμα ενός προϊόντος περιποίησης δέρματος θα πρέπει να είναι αποκλειστικά η βελτίωση αυτού (εκτός μεμονωμένων γενετικών παραμέτρων).

Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω μιας αρμονικής σύνθεσης φιλικών προς το δέρμα δραστικών ουσιών και βιταμινών, μέσω των ιδιαίτερα σημαντικών πολυστρωματικών λιποσωμάτων που αποτελούνται από ενδημικά λιπίδια του δέρματος. Τα πολυστρωματικά λιποσώματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη δερματολογική και επιστημονικά βασισμένη περιποίηση του δέρματος. Για εμάς, το να είμαστε φιλόζωοι είναι αυτονόητο, γιατί για εμάς δεν υπάρχουν ζωικές ουσίες που να μην μπορούν να αντικατασταθούν από φυτικές. Επιτυγχάνουμε μια φιλική προς το περιβάλλον και εξαιρετική τιμή σχέσης κόστους-απόδοσης μέσω της χρήσης πρακτικών και καλλίγραμμων δοχείων χωρίς περιττή εξωτερική συσκευασία. Η «βιονομία» είναι η επιστήμη των νόμων της ζωής. Αυτοί οι νόμοι αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης και παραγωγής των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μας. Αυτό σημαίνει ότι αφενός λαμβάνουμε υπόψη τις μεταβολικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα και το δέρμα και αφετέρου ασχολούμαστε με τις περιβαλλοντικές πτυχές.

Οι αρχές της περιποίησης δέρματος bionome είναι:

  • Βέλτιστη συμβατότητα μέσω της εφαρμογής δερματολογικών και αλλεργιολογικών γνώσεων στην επιλογή των συστατικών.
  • Μια στοχευμένη επιλογή συστατικών των οποίων η δράση έχει περιγραφεί και τεκμηριωθεί και επομένως είναι ευεργετικά για το δέρμα.
  • Μια αρμονία μεταξύ των συστατικών και της φυσιολογίας και ανατομίας του δέρματος.Αυτό επιτυγχάνεται όταν όσο το δυνατόν περισσότερα συστατικά είναι ενδημικά στο δέρμα π.χ. που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα.
  • Φιλικό προς το περιβάλλον μέσω της αποφυγής περιττών συσκευασιών. Φιλικό προς τα ζώα μέσω του αποκλεισμού ζωικών ουσιών.